Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Страхът и стреса

ОТ КОГО ДА СЕ БОИТЕ

Алтернативен линк


ОТ КОГО ДА СЕ БОИТЕ






Бойте се от онзи, който може да погуби тялото и душата. Някой казват, че онзи, от когото трябва да се боим, е дяволът. Аз ще ви кажа, че онзи, от когото трябва да се боим, е Бог, и то в смисъл да пазим, да не Го огорчаваме. (СИЛА И ЖИВОТ – І серия - изд. 1924 г. - 170)



Казва Христос: „Не бойте се от онези, които убиват тялото”: ако убият вашето тяло, душата ви ще остане свободна, а това е ценното в живота. (СИЛА И ЖИВОТ - І серия - изд. 1924 г. - 181)



Повечето хора днес не мислят, но се страхуват. От кого се страхуват? От подобните си. Има смисъл да се страхува човек, но от Бога. Страхът от Господа е начало на Мъдростта. Първият човек като сгреши, изпита страх от Господа. Съзнанието му се пробуди и той разбра, че е сгрешил. Страхът е резултат на пробуждане на съзнанието. Тогава човек разбира, че не е изпълнил Божията воля. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 312)



Дадена е власт на нечестивите духове да убиват, но тази власт не се простира над добрите хора, а над злите. (СИЛА И ЖИВОТ – І серия - изд. 1924 г. - 171)



Ако бих тълкувал Божествения закон на живота, няма да ви кажа от кого да се боите, а ще ви кажа как да изпълнявате Божия закон. (СИЛА И ЖИВОТ – I серия - изд. 1924 г. - 170)



„И да не се боите от онези, които убиват тялото, а душата не могат да убият; но да се боите повече от оногоз, който може и душата и тялото да погуби” Ев. Матея 10:28; (СИЛА И ЖИВОТ - I серия изд. 1924 г. - 169)





НАГОРЕ